Elérkezett a vasárnap és újra itt van a Mit főztem vasárnap c heti rovattal.
Az új blogon is most követhetitek, a főzéseimet, tippjeimet, ötleteimet, hátha valamit közülük ti is szívesen elkészítenétek.
Vágjunk is bele :)
Mivel a párom imádja a gombát, én pedig nem, ezért arra a kompromisszumra jutottam magammal, hogy neki is jót tegyek, de magammal se szúrjak ki, kétfelé fogok főzni, így készítettem gombát is és karfiolt is. Szeretjük a rántott dolgokat.
Alapanyagok:
- gomba
- egy fej karfiol
- zsemlemorzsa
- tojás
- liszt
- olaj
Körethez rizs
Először megmosom, megtisztítom a karfiolt és a gombát, a karfiolt rózsákra vágom, majd felteszem főni.



Egy edénybe vizet teszünk, majd bele helyezzük a karfiolokat, sózzuk és megvárjuk míg felforr. A karfiolt addig főzzük míg félig megpuhul.

Míg a karfiolt főzöm megpucolom a gombát és neki látok a panírozásnak. Ehhez szükségünk van 3 tányérra. Az egyikbe lisztet, a másikba tojást a harmadikba pedig zsemlemorzsát teszünk. Ha fogytán van egy-egy alapanyag akkor töltsünk hozzá.





A bepanírozott gombákat aztán olajba tesszük és sütjük.


Amíg a gombákat sütöm, elkészítem a leszűrt karfiolokat. Ezeket is ugyanúgy panírozzuk, mint a gombákat.



Az elkészült karfiolhoz illetve gombához rizst tálalok illetve magamnak készítek tartármártást.
Ha van kedvetek Ti is készítsétek el. Ezt az elkészítési módot anyukámtól, mamámtól lestem el.
Alapanyagok hozzá: tejföl, majonéz, mustár, cukor, citromlé, só és én még egy kis borst is teszek bele.
Az alapanyagokat ízlés szerint keverjétek össze és készen is van :)
Remélem tetszett a mai vasárnapi menüm, Ti szeretitek a rántott gombát vagy karfiolt? Esetleg mindkettőt? :) Szép napot!
0 Comments