#4 ~ Mit főztem vasárnap?



Elérkezett a vasárnap és újra itt van a Mit főztem vasárnap c heti rovattal.
Az új blogon is most követhetitek, a főzéseimet, tippjeimet, ötleteimet, hátha valamit közülük ti is szívesen elkészítenétek.
Vágjunk is bele :)
Mivel a párom imádja a gombát, én pedig nem, ezért arra a kompromisszumra jutottam magammal, hogy neki is jót tegyek, de magammal se szúrjak ki, kétfelé fogok főzni, így készítettem gombát is és karfiolt is. Szeretjük a rántott dolgokat.



Alapanyagok: 
 - gomba
 - egy fej karfiol
 - zsemlemorzsa
 - tojás
 - liszt
 - olaj
Körethez rizs

Először megmosom, megtisztítom a karfiolt és a gombát, a karfiolt rózsákra vágom, majd felteszem főni.

         

Egy edénybe vizet teszünk, majd bele helyezzük a karfiolokat, sózzuk és megvárjuk míg felforr. A karfiolt addig főzzük míg félig megpuhul.


Míg a karfiolt főzöm megpucolom a gombát és neki látok a panírozásnak. Ehhez szükségünk van 3 tányérra. Az egyikbe lisztet, a másikba tojást a harmadikba pedig zsemlemorzsát teszünk. Ha fogytán van egy-egy alapanyag akkor töltsünk hozzá. 

     
     

A bepanírozott gombákat aztán olajba tesszük és sütjük. 

   

Amíg a gombákat sütöm, elkészítem a leszűrt karfiolokat. Ezeket is ugyanúgy panírozzuk, mint a gombákat. 

  
  

Az elkészült karfiolhoz illetve gombához rizst tálalok illetve magamnak készítek tartármártást.
Ha van kedvetek Ti is készítsétek el. Ezt az elkészítési módot anyukámtól, mamámtól lestem el. 
Alapanyagok hozzá: tejföl, majonéz, mustár, cukor, citromlé, só és én még egy kis borst is teszek bele. 
Az alapanyagokat ízlés szerint keverjétek össze és készen is van :) 

Remélem tetszett a mai vasárnapi menüm, Ti szeretitek a rántott gombát vagy karfiolt? Esetleg mindkettőt? :) Szép napot! 

0 Comments