Sziasztok!

Ezt a posztot már elég régóta tervezem, ugyanis kisebb rajongója vagyok a 25 éve meghalt színésznőnek. Audrey Hepburn a kora hatalmas színésznője volt, számos filmben szerepelt, de mindezek mellett szépsége miatt is rajongtak érte. Leghíresebb filmje az Álom luxuskivitelben (Breakfast at Tiffany's) , amit már többször láttam :)

Néhány információ a színésznőről: 
- 1929. május 4- én született Belgiumban.
- születési neve : Audrey Kathleen van Heemstra Ruston volt. 
- balerinának készült
- első főszerepe a Római vakáció című filmben volt Gregory Peck oldalán. 
- kétszer elvált, haláláig Robert Woldersel élt együtt. 
- gyakran volt depressziós 
- a rövid tökéletes kis fekete ruha trendje is Audrey nevéhez kapcsolódik , hiszen néhány évvel ezelőtt végzett kutatás szerint is arra a ruhára szavaztak, amelyet  Audrey viselt az Álom luxuskivitelben c.filmben.
- Az ENSZ Gyermeksegélyezési Alapjának nagykövete lett, emiatt több országban is járt, köztük Etiópiában, Szomáliában, Vietnámban, Bangladesben stb..
- 1993. január 20-án halt meg vastagbélrákban, két fia '94-ben alapítványt hoztak létre. 
- 1999-ben készült film a színésznőről, melyben Jennifer Love Hewitt játssza a főszerepet 


Audrey neve már régóta ismerős volt, de a Gossip Girl kapcsán kezdtem el kutakodni utána, hiszen Blair Waldorf egyik kedvenc színésznője volt, Audrey stílusa alapján alkották meg Blair karakterét is. Azóta nagy rajongója vagyok a színésznőnek, főleg idézetei azok amik a leginkább tetszenek. Nos, most olvashattok néhány hasznos és elgondolkodtató gondolatot tőle. 



"Figyelmeztettek már, hogy nem jó mindent magamba fojtani, de ha szabadjára engedem az indulataimat, utána mehetek mindenkihez bocsánatot kérni. Talán az a legegészségesebb, ha a fülemen engedem ki azt, aminek ki kell jönnie."

"Szeretem azokat az embereket, akik megnevettetnek. Őszintén mondom, mindennél jobban szeretek nevetni. A nevetés nagyon sok betegség gyógyszere, és a nevetésre való hajlam talán a legfontosabb emberi tulajdonság."


"A férfi, aki vonz engem, lehet magas vagy alacsony, szőke vagy barna, jóképű vagy kevésbé jóképű. A vonzó külső egymagában nem feltétlenül van hatással rám. Ha egy férfi rendelkezik azzal a meghatározhatatlan tulajdonsággal, amelyet nem tudok másként hívni, mint "melegség" vagy "vonzerő", akkor jól fogom érezni magam mellette."

"Hallottam egyszer egy találó meghatározást: "A boldogság egészség és rövid emlékezet!" Sajnálom, hogy nem tőlem származik, mert nagyon igaz."

"Az a legfontosabb, hogy élvezd az életet, hogy boldog légy - ez minden, ami számít."


"Egy nő szépsége nem a ruhákban, amiket hord, nem az alakjában vagy a frizurájában rejlik. A nő szépségét a szemében találod, mert a szem bejárat a szívhez, ahol a szeretet lakozik."

"Ragadd meg minden napodat. Örülj a teljesség igényével. Minden napnak, úgy, ahogy van. Az embereknek, úgy, ahogy vannak. (...) Nem arról van szó, hogy a mának kell élnünk - ez materialista hozzáállás lenne, hanem arról, hogy a mának kincsként kell örülnünk. Úgy látom, hogy a legtöbben felszínesen élünk, nem is gondolva arra a csodára, hogy egyáltalán élnünk adatott."

0 Megjegyzések