Május 19. Harry herceg és Meghan Markle hatalmas esküvőjére figyel a világ. 

Mit is lehet tudni erről a hatalmas eseményről? Most megtudjátok!

Ha napi szinten blogoltam volna már akkor, de Vilmos herceg esküvőjét biztosan megírtam volna, akár több részben is. Valami furcsa módon én nagyon kedvelem az angol királyi családot, figyelemmel követem az eseményeket, illetve a múltjukat is. Természetesen nem véletlen, hogy a The Crown című sorozatot is annyira imádom. Erzsébet és családja élete és története nagyon érdekes számomra, Diana körüli titkok és fiai élete. Vilmos és Katalin esküvőjét is végignéztem, emiatt Henry sem maradhat ki. 

Kezdjük is az elején, kiről mit lehet tudni: 

Harry herceg: azaz Henrik, akit az angolok neveztek el Henrynek, de teljes neve: Henrik Károly Albert Dávid herceg 1984. szeptember 15-én született Károly herceg és Diana hercegné második fiaként. Harry Erzsébet unokájaként hatodik helyet foglal el a trónöröklési sorrendben, hiszen őt apja, bátyja és annak három gyermeke is megelőzi őt. 
Harry az Eton College-ben tanult - úgy, hogy felmenői a Gordonstounban tanultak - művészettörténetet, földrajzot , de ezzel leginkább édesanyja családját követte. 2003-ban fejezte be tanulmányait, mely után az ifjú herceg utazgatott. Járt Ausztráliában, Leshotóban, ahol egy dokumentumfilmet is  készített. 

Iskolai sportéletében a lovaspólót kedvelte illetve a rögbit. 
Harry katonai tanulmányait 2005-ben kezdte, Sandhurst Katonai Akadémián, ahol 2006-ban fejezte be tiszti kiképzését, majd két évvel később főhadnaggyá léptették elő, két év szolgálat után. 
Henry helikopteri vizsgát is tett, sőt Afganisztánban is jelen volt. 
Magánélete azért hagy némi kivetnivalót maga után, néhol emlegették a királyi család fekete bárányának, hiszen rengeteg botrány övezte, féktelen bulizásait, sőt a hölgyek körében is nagyon népszerű volt a herceg. 
Harry több alapítványt is támogat illetve létrehozott. 



Meghan Markle: a 36 éves színésznő  1981augusztus 4. -én született Los Angelesben. Színésznő és modell. Anyja afrikai -amerikai származású, míg édesapja holland és ír felmenőkkel büszkélkedhet. 

Több filmben láthattuk a hölgyet, például az Emlékezz rám vagy a Brilliáns elmékben. Meghan már volt házas, hosszú évekig élt együtt és házasodott össze Trevor Engelsonnal, akivel 2013-ban két év házasság után, zátonyra futott a kapcsolata. 
Harryvel 2016-ban ismerkedett meg, aki egy évvel később megkérte a kezét. 





AZ ESKÜVŐRŐL - Minden amit az esküvőről tudni lehet

Az esküvő 2018. május 19-én 12:00-kor kezdődik (nálunk 13.00) a windsori Szent György kápolnában. 

- A pár már megérkezett Windsorba, ahova özönlik a sajtó és a kíváncsi érdeklődők is elárasztották a környéket. 
- Csütörtökön megtörtént a főpróba is, a brit fegyveres erők 250 tagja vett részt, köztük azok is, ahol Harry is szolgált. 
- Az esküvőt 79 ország televíziós társasága közvetíti. 
- Meghan Markle édesapja valószínűleg nem lesz ott az esküvőn, ezért kérdésessé vált, hogy az arát ki vezeti oltárhoz. Első hír az volt, hogy édesanyja Doria Ragland oldalán vonul be, de angol lapok szerint erre a feladatra a menyasszony apósát, Károly herceget kérte fel, emiatt esélyes, hogy Meghan Károllyal vonul majd be a kápolnába. 
- Harry tanúja, bátyja Vilmos lesz. 

- Elton John is fellép az esküvőn - az énekes hosszú évek óta közeli barátja a királyi családnak (Diana temetésén is ő énekelt), ezért sem meglepő, hogy Sir Elton John is tiszteletét teszi.

- Az esküvő után, Károly herceg privát fogadásán gratulálhatnak a vendégek a házasoknak. Később a vacsorát a  Frogmore Housban rendezik 200 vendéggel.  Az esküvői menüt maga Harry és Meghan állította össze. Claire Ptak által készített torta bodzás-citromos lesz, három különböző méretben. A menüt természetesen hatalmas titok övezi, a séf sem árulhatott el részletet. 
- Meghan Markle az esküvő után nevet változtat? Valószínűleg igen: Rachel Meghan Mountbatten -Windsor is lehet az ő neve. 
- A nagy nap megközelítőleg 45 millió dollárba fog kerülni, Meghan ruhája körülbelül 420-560 ezer dollár. 
- A menyasszonyi csokorban mirtuszvirág is lesz. 
- Az esküvő után a házaspár 25 perces körutat tesz Windsorban.

Az esküvőt az RTL KLUB is közvetíti 12.55-től. 


Holnap azonban minden kiderül. :) Mindenesetre nagyon kíváncsi leszek az esküvőre, én biztosan a tv előtt ülve fogom követni az idei esküvőt. 


Ti mire vagytok a legkíváncsibbak? 
Én elsősorban Meghan esküvői ruhájára :) De amúgy úgy az esküvőre is :)






forrás: thesun.co.uk, telegraph.co.uk, bbc.com, 


0 Megjegyzések