Sziasztok!

Most egy amolyan filmajánlóval érkeztem, mellé pedig egy kis véleménnyel, a Deadpool 2. részéről. 

Néhány dolgot azért leszögeznék:
 - esetenként SPOILER is előfordulhat
 - Ryan Reynolds számomra egyfajta etalon, emiatt a DP kihagyhatatlan volt. 
 - ez az én véleményem, nyilván nem vagyunk egyformák, mint ahogy az ízlésvilágunk sem egyforma. Az pedig, hogy lány vagyok, nem von le abból, hogy az ilyen és még ilyenebb filmeket is kedvelem. :P 

Nos, ha érdekel mi a véleményem a Deadpool 2. részéről tartsatok velem :) 

Ryan Reynolds akkor lépett be leginkább az életembe, amikor eljátszotta Andrew-t a The Proposal - Nász-ajánlat című filmben. Imádom a pasit, mellé pedig hozzá jön az a poénosság, ahogy kezeli az életét, amikor viccet csinál akár a felesége (Blake Lively ) szülinapjából vagy, hogy twitteren posztolgat a gyerekükről. Szerintem iszonyúan szerethető a fickó. A Deadpool is ilyen. Az első rész is tetszett, bár néhol a sok vér picit ijesztő volt, egyébként pedig rengeteget nevettem, izgalmas volt, szarkasztikus, egyszóval állatság. DE! szerintem ez a sikerének a titka. 

A Deadpool első részében megtudhattuk, hogyan vált Wade-ből Deadpool, hogyan mentette meg a világot és győzte le azt a fickót, aki őt mutánssá tette. Persze, ha ez nem történt volna meg Wade Wilson sosem lett volna szuperhős és persze a DP 2. részére sem került volna sor.
Köszönjük Ryan, hogy bevállaltad. 
A Marvel legújabb akcióhőse - a Vasembert is imádom -  és poéngyárosa, meg persze káromkodásból sincs hiány DP legújabb kalandja bővelkedik drámában is. 

SPOILERES!!! Saját felelősségre olvass tovább!!

Az eleje rögtön egy előretekintés szintén, mint a Deadpool 1-ben, de hamar a tárgyra tér a rendező, hogy DP az első pillanatokban miért akarja megölni magát. 
Miután a világ bármely pontján elvégezte a piszkos munkát, hazatér, hogy szerelmével Vanessával tölthesse az évfordulójukat. Azonban az ünneplés nem úgy zárul, ahogy vártuk, a szeretett nő életét veszti, DP pedig magába roskadva keresi az élet értelmét, itt jön a jelenet Deadpool öngyilkosságával, amire szintén nem sikerül, mert Kolosszus segítségével újra egyben találja magát. Próbál segíteni a megtört Wade-n, de amikor egy bevetésre kerül sor, Deadpool nem úgy viselkedik, ahogy azt Kolosszus és csapata elvárná. Egy szuperhős fiút kell megmenteniük, de Deadpoolnak más a véleménye a dologról, hogyan is kellene. Russellel elszállítják őt egy mutánsokkal hemzsegő börtönbe. Deadpool megfosztva szuper képességeitől nem nagyon akar haverkodni a fiúval. Eddig a sztori szerintem bővelkedik poénokkal, bár vannak benne olyan jelenetek amik kifejezetten tetszettek, abból a szempontból, hogy DP többszöri halálközeli élménybe kerül, szerelmét többször látja. 
Kábel a legújabb főgonosz azonban a fiúért jött. Deadpool ereje visszatér és szembeszáll a gonosszal, ám a börtönből kirepülve, útjai szétválnak a fiúval. 
Miután kiderül, hogy Kábel a srácért jött, DP összehoz egy csapatot - plágiumos névvel X Force - ám a csapatnak elég rossz vége lesz. A mutánsokat busszal szállítanák át, de DP és Domino - aki még életben maradt a csapatból - megpróbálják megmenteni a fiút Kábel elől, de egy újabb szuperhős keresztül húzza Deadpool és Kábel számításait, előbbiét szó szerint. 
Itt jön egy újabb hatalmas poén, mikor DP épp lábakat növeszt és barátai felette állva figyelik mini lábait: Kábel megjelenik, hogy üzletet ajánljon és aki látta az Elemi ösztönt... Na DP is bemutat egy hasonlót... :D
Ezen a ponton biztosra mondtam, hogy Ryan Reynolds egy állat. 
Kábellel megegyeztek, hogy együtt elkapják a kiszabadult Buldózert és Russelt, akit Deadpool eltökélt szándéka megmenteni. Russel az árvaház igazgatóját készül megölni, de DP és csapata igyekszik ezt megakadályozni. Kolosszus és Tini Torpedó is megérkezik, akik együtt megölik Buldózert, DP pedig megmenti a srácot. Itt jön egy újabb drámai jelenet, bár sejtettem, hogy nem lesz igaz, amit akarnak a dologgal, mégis reménykedtem, hogy nem következik be. 

Persze nem is következett be. Kábel emberi oldalát bemutatva segített Deadpoolon, ezáltal összeállt egy jó kis ütős csapat, Russel pedig jó útra tért. 

A filmben imádom, hogy Ryan magát is folyton kifigurázza, illetve más filmeket és szuperhősöket is belevon. Itt jött egy olyan jelenet, amitől kész voltam: Ryan Reynolds épp a Green Lantern -azaz a Zöld lámpás forgatókönyvét nézegeti, szerencsére megjelenik Deadpool és jól lelövi. Szerintem poén - nyilván akinek nem jön be a vér, meg az ilyen jelenetek, nem ajánlom -. Az viszont, hogy saját magából is képes viccet csinálni, szerintem hatalmas. 

Összegzés: A film tetszett, a humoros részek, főleg a saját maga cukkolása rettentő jó. Azért pici hiányérzetem volt, illetve eszembe jutott az első rész is, melyet azért egy fokkal jobban megcsináltak, de ez nem von le abból, hogy Deadpool karaktere szerintem nagyon jól kitalált. A szarkazmus, a poénok, Wade átalakulása illetve magánélete, mind mind azt mutatja, hogy akartak ennek a karakternek egy olyan oldalt is csinálni, ami emberi. Előtérbe kerül szintén az, hogy Wade rákos beteg volt, emiatt lett azzá aki. Azt is megtudhatjuk mit tervez Wade és szerelme még a szomorú esemény előtt. Sőt, Wade nem véletlenül akar segíteni egy srácon. 
Szerintem aki ki akar kapcsolódni és nézni valami humoros filmet, amiből az akció sem hiányozhat, akkor tegye csak meg. Sőt, aki látta az első részt, ajánlatos a második részt is betervezni. 
A vicces még, hogy Celine Dion énekli a betétdalt és a dubstep is előkerül a jelenetek alatt. Hogy miért is? Nézzétek meg a filmet! 




0 Megjegyzések