Sziasztok!

Átlépve a bűvös 100. bejegyzést, most ott folytatódik a blog ahol abbahagytam.... és köszöntöm az új hónapot, hiszen ITT A JÚLIUS!! 

Tegnapi napon moziban voltam, mert ezt a filmet már régóta szerettem volna megnézni. Az előzetes alapján nem volt kérdés, hogy Jane Fonda vagy Diane Keaton által megformált karakterek biztosan viszik majd a prímet a filmben. 

Érkezzen most a Könyvklub című filmről a véleményem VIGYÁZAT SPOILER..

Előzetes: 



Kezdjük a sztorival: Négy közel a hetvenes éveikhez járó hölgy, akik nem mellesleg évtizedek óta barátnők, 40 évvel ezelőtt alapítottak egy könyvklubot, ahol minden hónapban ajánlanak a másik háromnak egy könyvet, majd megvitatják a könyvvel kapcsolatos gondolataikat. Igen ám, de Vivian  (Jane Fonda) egyik alkalommal úgy gondolja feldobja a hangulatot és A szürke ötven árnyalatát ajánlja a barátnőinek. Az elvált bíró Sharon, a séf és boldog házasságban élő Carol és az özvegy Diane belevetik magukat az olvasásba és életük egyik legnagyobb kalandja kezdődik. 
Diane a repülőn megismerkedik egy pilótával (Andy Garcia), aki rögtön vacsorázni hívja, Vivian régi szerelme is felbukkan, Sharon pedig az interneten próbál társat találni magának. Carol szeretné feldobni a házaséletét, mivel férje leginkább a régi motorjával van elfoglalva. 



Alapvetően a négy nő élete egészen jól ki volt alakítva ( hozzáteszem néha picit Szex és New York érzésem volt, Vivian karaktere kiköpött Samantha), mivel ehhez körítve és a korukat nézve elég sok poént el tudtak sütni. Az egész filmből talán kettő, esetleg három karakter története tetszett a legjobban, hiszen az örök férfifaló Vivian is változni tudott, Diane engedett a szívének és Sharon, aki a film elején elég konzervatívnak tűnt és véletlenül sem akart férfit az életébe, újra belevetette magát a randizásba. Ehhez pedig kellett az, hogy ezek a színésznők mutassák be a karaktereket. Nagyot alkottak és azt hiszem, amit kitudtak hozni a filmből kihozták.
A hatvanas éveiben járó nők is ugyanúgy tudnak még nők lenni, ahogy azt fiatalabb társaik. Ugyanúgy vágynak a szerelemre, szeretetre, testi kapcsolatra, azért, mert ennyi idősek nem kell óvni őket az élet rossz dolgaitól, esetleges szakítástól, szerelemtől. Diane lányai túlzó aggodalommal vannak édesanyjuk felé, akit apjuk halála óta óvnak, nem gondolnak bele, hogy édesanyjuk talán boldog is lehet. Ehhez nyilvánvalóan kellett az, hogy megismerkedjen Mitchellel, aki megváltoztatta a hölgy életét. 
Tulajdonképpen tetszett a film, voltak vicces jelenetek, számomra mégis valami kicsit hiányzott.


Nézzük a karaktereket:

Diane - Diane Keaton: Szerintem frenetikus. Amint fentebb is említettem Diane, mint valami fiatal tinédzser úgy ugrik fejest a szerelembe a repülőgép pilótával. A mindig gondoskodó, kötelességtudó, odaadó anya és feleség, férje halála óta egyedül boldogul. Ezt elégelik meg a lányai, nem is sejtve mennyit ártanak. Végül Diane és Mitchell egymásra találnak. Az ő közös jeleneteik tetszenek a legjobban, Diane Keaton remekül hozza a karaktert és a poénok sem utolsók, amiket a repülőgép katasztrófáról beszélnek, főleg, hogy Diane fél a repüléstől. 

Vivian - Jane Fonda: Az egyik legjobb színésznő. Színészi teljesítménye felülmúlja a mai fiatalokat is, szerintem eszméletlen, hogy ennyire aktív és jó még mindig. Vivian a nagyszájú, odamondó, szexmániás, aki senkivel nem élt kapcsolatban, férje nem volt. Imádja egyedül élni az életét, a munkáját. Nem aludt még közösen férfival, sosem tudott velük együtt aludni. Arthur ezt a filmben megcáfolja. 40 év után előkerül az a férfi, akibe annyira szerelmes volt és teljesen felforgatja az életét, amitől Vivian először megijed és visszavonulót fúj, annak ellenére, hogy Arthur kihozza belőle azokat a dolgokat, amiket más nem tud.

Sharon - Candice Bergen: Elvált. Bíró. Exférje egy fiatal lánnyal jött össze, ami nyilvánvalóan Sharonnak egyáltalán nem tetszik. Vivian által bemutatott könyv az ő érdeklődését is felkelti, mellesleg regisztrál is egy társkeresőre. A bíróként dolgozó nőnek azonnal megváltozik az élete és megismeri az internet adta lehetőséget, hogy párt találjon. Ezután veszi kezdetét a randizás, míg nem egyik alkalommal összetalálkozik volt férjével és barátnőjével, akik meghívják a fiúkkal közös eljegyzési bulira. Sharon egyébként a másik kedvencem a filmből, eszméletlenek a poénok és a vele történt események.

Carol - Mary Steenburgen: Házas, férjével minden szuper, míg nem Carol is olvasni kezdi a könyvet és más perspektívába helyezi kapcsolatát férjével. A szexuális életük hagy némi kivetnivalót, Carol pedig ezen akar változtatni. Vivian ajánl számára egy megoldást, mivel Carol mindenféle módon igyekszik Bruce figyelmét felhívni, de a férfi nem foglalkozik a feleségével. Vivian ajánlására, Carol viagrát tesz férje sörébe, amely után eléggé feszült lesz a hangulat közöttük. A veszekedés után Carol belátja a dolgokat, Bruce pedig elmondja félelmét. A házaspár a táncbemutatón talál egymásra újra.

Mitchell, a pilóta - Andy Garcia : Én nem gondoltam, hogy ennek a pasinak ilyen kisugárzása van. Eszméletlen jól játssza a poénos, romantikus figurát, abszolút kedvencem. Őt csak hallomásból ismerem, de szerintem eszméletlen. Úgyhogy számomra az egyik legjobb karaktere a filmnek.

Arthur - Don Johnson: Nem is tudok mit írni, a film hős szerelmese, aki meghódítja Viviant. Nekem ő karaktere  nagyon csöpögősre sikeredett.


Aki szereti a  könnyed, szerelmes, vicces vígjátékokat érdemes megnéznie, mert akad benne bőven olyan poén, amin aztán nyugodtan lehet nevetni. Sőt. :)

Remélem ezzel a kis poszttal tudtam segíteni és meghoztam a kedveteket a filmhez!

Szép hétvégét kívánok :)


0 Megjegyzések