Lassan, lassan itt van 2022, de előtte néhány mondat az ideiről.


Az embernek számítania kell arra, hogy a következő év - ami 365 napból áll - bővelkedik várt és váratlan történésekben. Lehetséges, hogy amit elképzeltünk talán nem úgy alakul majd, lehet, hogy az élet akadályokat görget elénk, lehet, hogy örömteli pillanatokat ad. Nos, nem lehet mindenre felkészülni, de mindennel szembe kell nézni, ami jön.

Éppen megkerestem a tavaly írt gondolataimat, amelyeket 2021-es évre szántam ( KATTINTSD IDE ). Van, amit sikerült teljesíteni, van amit nem, de nem panaszkodom, ami saját magamat illeti. 

2021 összegzés


Amennyire vártam az évet, olyannyira lett a kétségek és a feszültség éve. Kezdetben minden jó volt, aztán jött anyukám betegsége. Ami bennem egy vihart kavart, állandóan ideges és feszült voltam, nem volt hangulatom semmihez, örültem, ha letelt a nap és jöhettem haza. Nem akartam embereket látni, türelmetlen voltam a munkahelyemen és igen sírtam is.  Kétségek között feküdtem le esténként. Erőn felül teljesítettem, aminek valójában meg is lett a böjtje. 

Januárban anyukám 60 éves lett, én pedig februárban töltöttem az utolsó 20-as évemet. A megosztott posztomban még távolinak képzeltem a 30. születésnapomat, most viszont alig két hónapom maradt hátra. Vészesen közeledik, én pedig beletörődtem, hogy ennek az időnek is el kell jönnie. Talán hoz valami mást, valami jobbat a 30. 
Tulajdonképpen átlagosan teltek a hónapok, egészen áprilisig, amikor megkezdődött a kálvária. Végül is ami tőlem telt mindent megakartam tenni annak érdekében, hogy segíthessek, miközben a munkahelyemen is helyt akartam állni. Fáradt voltam és kimerült. 

Nyáron úgy döntöttünk, hogy Prézlinek jó lenne egy barát, ezért lett még egy vizslánk, Palika. Lehet, hogy nem igazán gondoltunk bele, de két kutyával másabb, mint eggyel. Tény, hogy nem minden olyan könnyű, mint volt, ráadásul kiskutyáról beszélünk, szóval minden kezdődött előröl. Végül is a kutyák sem egyformák. Palika amúgy nagyon aranyos, játékos, és imádja, ha szeretgetik. Ugyanakkor talán nem most kellett volna második kutya, ezt belátom. Mindenesetre imádjuk őt. 
A nyári szünetben rengeteget pihentem, szükségem volt arra, hogy regenerálódjak az év első fele után, de a szeptember ugyanolyan kemény volt, bár ehhez biztosan hozzájárult az is, hogy továbbra is  feszült, ideges, kedvetlen voltam. Nem vagyok ez a magába forduló típus, szeretek nevetni, viccelni és örülni, de amikor a félelem beférkőzik az ember sejtjeibe kicsit elragadja a szomorúság és a kétség. Ez jellemzett engem, mert bár, igyekeztem teljesíteni, nem voltam az aki. 

Ami jó, hogy a sors gyakran hívja fel a figyelmem, próbál utat mutatni, így egy instagram kihívásnak köszönhetően, elkezdhettem magam ismét fejleszteni, boncolgatni azokat a dolgokat, amik nyomják a lelkemet, amelyeket fel kell dolgoznom, hogy ismét visszakapjam önmagam. Sok mindenre rájöttem, beláttam és valamelyest el is tudtam engedni. Higgyétek el, nem rossz, ha az ember szembe néz mindazzal, amiket eddig átélt és csak próbált minél hamarabb túllendülni rajta. Ha azt vesszük ez számomra az önismeret éve volt. Olyan év, amikor kimondtam azokat, amelyek régóta nyomták a lelkem, ledobva egy hatalmas követ magamról. 
Rájöttem, hogy kik azok akik tényleg mellettem állnak, segítenek az utamon, támogatnak. Igen, csalódás is ért, de végre beláttam, hogy a NEM szónak mekkora a súlya. Nemet mondani nem szégyen, nemet mondani muszáj. Főleg, ha az ember már erején felül tesz dolgokat. 


Idén történt 

~ felújítottuk ketten az étkezőt, szerintem tökéletes lett. 
~ 4 éves házasok lettünk, és 9 éve vagyunk együtt
~ Palika lett az új családtag 
~ ismét elindítottam a bloghoz tartozó instagram oldalamat
~ befejeztem egy regényt és belekezdtem egy újba 
~ Budapesten jártunk, tudjátok, hogy mennyire fontos hely számomra 
~ lett egy új telefonom
~ Balett előadáson jártam
~ csoportvezető lettem
~ megismertem új embereket 
~ láttam jó filmeket és sorozatokat 
~ Halott Pénz és Tankcsapda koncerten voltam

A jövővel kapcsolatos gondolataim

Igaz, a fogadalmak régen az erősségeim voltak, talán egy- két éve már nem igazán. Inkább szeretnék boldog, kiegyensúlyozott ember lenni. Számomra most ez a legfontosabb. 
Ugyanakkor - bár nem éppen úgy, ahogy kellett volna -, de kezd a súlyom lefelé megindulni, úgyhogy próbálok odafigyelni arra, mennyit és mit eszem, ehhez pedig visszahozni az edzést is. Azt hiszem látva, hogy talán sikerülhet, könnyebben folytatom és próbálkozom ennek eléréséért. Bízom abban, hogy a jövő év csodás lesz, megtörténik velünk a legnagyobb vágyunk majd. Ebben a kérdésben is sokat vívódtam magammal, mert talán sokszor éreztem, hogy az univerzum összeesküdött ellenem, lehet, hogy nekem más van megírva, de némileg sikerült elengednem a bennem dúló harcokat. Nem volt könnyű, sokat sírtam -rengeteget-. Fájt, hogy velünk igazságtalan az élet. De! legyen az, aminek lennie kell. 

Jövőre folytatom, amit elkezdtem. Sokaktól hallom, hogy én erős vagyok.. Igen, de sokan nem tudják, hogy mennyi bánat, szomorúság, lelki megterhelődés van mögöttem. Aki ismer, egyszerre azt mondja, mert Eszti, te mindig felálltál, erős vagy... Nem akarom, hogy ennek lássanak. Nem vagyok erős, csak próbálok tovább élni. Ehhez ezt az idézetet akarom megosztani. 

"Az erős nőt nem kérdezik meg, hogy fáradt-e, szenved-e vagy elesik, szorong-e vagy fél.
A lényeg, hogy még mindig ott van: egy világítótorony a ködben, vagy egy szikla a tenger közepén.
Az erős nőnek semmiért sincs megbocsátva. Ha elveszíti az irányítást, gyengévé válik.
Ha elveszti a hidegvérét, hisztérikus lesz.
Amikor az erős nő eltűnik egy percre, azonnal láthatóvá válik, de amikor ott van, akkor megszokott a jelenléte.
De az erő, ami minden nap kell ahhoz, hogy ilyen nő legyen, senkinek sem számít."
(Forrás: Amanda Leander Art)

Így hát jövőre folytatom azt, hogy nemet tudjak mondani, nem akarok megfelelni. Szerencsére, remekül megvédem magam, remekül kitudom mondani azt ami zavar, bár ezzel sosem volt probléma. Aki szeretne az életem része lenni, örülnék neki, de aki nem, nem fogom marasztalni, kaparni utána. 

Az írással is szeretnék szintet lépni, hiszen minden álmom, az, hogy a könyvesboltok polcain láthassam őket. Nagyon boldog lennék. 

2022 

~ február 16-án 30 éves leszek
~ május 20-án 5 éves házasok leszünk
~ szeptember 14-én 10 éve leszünk együtt - durvaaa :D 
~ szeretnék eljutni Londonba 
~ kiadni egy könyvemet 
~ segíteni, jótékonykodni
~ önismeretet folytatni

Céljaim mindig voltak és lesznek, most sincs ez másképp...

Végül pedig 
Kívánok mindenkinek olyan évet, amelyben minden kívánsága teljesül. Olyan évet, amikor minden úgy alakul, ahogy szeretnétek, amikor a boldogság, a vidámság a fő. Kívánok jó egészséget, mert manapság az is nagyon múlandó, de örvendjetek jó egészségnek. Kívánok rengeteg szép pillanatot, teljesüljön minden vágyatok. 

Elköszönök, 2021. Sokat tanítottál, formáltál, mutattál meg olyat, amit nem tudtam magamról. 


BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDEN KEDVES OLVASÓNAK !

15 Megjegyzések

 1. Az év utolsó napjának utolsó óráiban én is boldog, egészséggel teli új évet kívánok, amikor minden úgy fog alakulni, ahogy szeretnéd/szeretnétek ❤️ Ez az év számomra is az önismeretről szólt. Sokat gondolkoztam az életemről és az élet különböző dolgairól és ez több mindenre is ráébresztett, miközben sok régi lelki tüskét is rendbe tettem magamban. Így elmondhatom, hogy ebben az évben több szempontból is egy új fejezet nyílt az életemben.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon köszönöm <3 Kívánom, hogy neked is csodásan teljen a jövő év majd. :)

   Törlés
 2. Először is, szeretnék neked/nektek Sikerekben, Egészségben, Boldogságban, Boldog Új Évet kíváni! :) Nagyon jó volt olvasni ezt a évösszegeződet, még jobban is sikerült, mint az enyém. :D :$ Őszintén szólva, élveztem olvasni minden egyes bejegyzéseidet és nem csak ezt. Szívből örülök, hogy a csoport által rád találtam és hogy megismerhettelek téged is <3 Remélem, hogy a következő év is csak jobb lesz számodra, számotokra! <3 Jövőre is várom majd a többi bejegyzéseidet. ^-^

  Ami pedig engem illet, sok mindenre ráébredtem, sokat tanultam magamtól és sokat is erősödtem, mint írtam is. Voltak kudarcok és voltam lent is, de megerősödtem és tudtam, hogy sarkamra kell állni, mert erős vagyok és nem puhány. :D Az edzés is elkezdtem januárba, ugyan akkor jövőre is folytatom, amit nem is szeretnék abba hagyni. ;) Egyébként meg, egyszer ketten kéne összehoznunk a közös szülinapunkat. :D

  Millió puszit neked/nektek drága Esztim! <3 :)

  VálaszTörlés
 3. Én úgy gondolom szuper aktív év volt nálad. Alapos, kidolgozott lett az összefoglalód. öröm volt olvasni. Idén én is elengedtem a fogadalmakat. Inkább célokat tűzök ki magam elé.

  VálaszTörlés
 4. Szuper és részletes összefoglaló lett! Boldog Új Évet kívánok és sok sikert, erőt az álmaid megvalósításához! :)

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm neked ezt az írást���� Tudod NEMET mondani a saját érdekünk is, csak sokszor el is felejtkezünk róla. Jó NEMET mondani, igaz nehéz is. Egyébként az erős és bátor nők is néha megtörnek ami normális. Sok sikert erre az évre��

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, így van. Most már muszáj magamat is figyelnem. Köszönöm, hogy írtál ♥

   Törlés
 6. Nagyon jó összefoglalót írtál, gratulálok! Egy boldogabb új évet kívánok neked!

  VálaszTörlés
 7. Először is, boldog új évet kívánok és azt, hogy ez sokkal jobb legyen, mint az előző! Felejtsük el 2021-et és a legtöbb napod, legyen annyira boldog, amennyire csak lehet ♥

  A céljaidhoz kitartást és sok sikert kívánok.
  Az önismeret és nemet mondani is nagyon fontos és, ha ez már a markodban van, az egy nagyon jó dolog. Szóval már nagyon jó úton haladsz. ♥

  Remélem idén még többet fogunk beszélgetni és azt, hogy egy jobb év vár rád és rám is ^^.

  VálaszTörlés
 8. Nagyon jó volt ezt olvasni, és mivel - talán nem bánod, hogy írom- közelebbről ismerjük már egymást nagyon megható volt számomra ez a bejegyzés. Őszintén kívánom, hogy minden úgy alakuljon ahogyan te szeretnéd, és végre eljöjjön az a csoda az életetekbe amire a szíved mélyén vágysz. Boldog új évet kívánok Neked/ Nektek.

  VálaszTörlés
 9. Nagyon erős, aki képes nemet mondani arra, amit nem akar én évek óta próbálkozom ezzel, de nem egyszerű számomra a Nem kimondása. Nem akarok megbántani másokat és ezért :/

  VálaszTörlés
 10. Remélem, és kívánom neked, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretnéd, és ahogy tervezed ❤

  VálaszTörlés