Már három hete, hogy elkezdődött egy új év, mögöttünk hagytuk 2017-et és egy új, izgalmakkal teli évet nyitottunk. Természetesen a divat és a szépségipar sem áll meg, jobbnál jobb ötletekkel állnak elő, hogy mindegyikkel divatot teremtsenek, ezáltal az emberek mindig megújulhatnak. 

2018 alkalmából most elhoztam Nektek azokat a fontosabb divathíreket, amelyekről okvetlen tudnotok kell :) 

Az év színe: 
Minden évben a Pantone nevű vállalat választja ki az év hivatalos árnyalatát, amely meghatározó lesz  a divatban, sminkek és akár lakberendezés világában. Két éve a rózsakvarc illetve a babakék volt az év színe, míg tavaly a levélzöld. Nos, 2017 decemberében is kiválasztották a következő év árnyalatát, amely nem más, mint az ultraibolya, amely a Pantone igazgatója szerint egy bonyolult világban élünk ez a szín is bonyolult, ezért választották ezt.  

Hajszínek  2018-ra:


Változásra vágysz idén? Azt hiszem felkészülhettek rá, hiszen a hajszínek terén is lesznek változások. A tüzes vörös, narancstól a csokoládé színig merészen mindent kipróbálhattok az idei évben.
Kezdjük csak a Harpers Bazaar tippjével a Nirvana Blonde nevezetűvel, amely annyira ötletes név, hogy egyébként erről már egyből kitalálhattátok miről is van szó. Kurt Cobain hajszínét megidéző divatot teremtenének 2018-ban.
A csokoládé barna ugyancsak nagyon trendi lesz, ahogy a  cayenne borsra emlékeztető hajszín is.



Itt ne álljunk meg semmiképp, hiszen bővelkedik a még 2018 izgalmas hajszínekkel, de azért említsük meg, hogy a szakemberek szerint az idei év a "barna éve", ehhez képest a balayage és az ombre stílus sem megy ki a divatból, különbség csak az, hogy nem használnak annyi szőkítést a hajban, igyekeznek több árnyalatot azonban létrehozni, azért belecsempésznek rózsaszínt vagy vöröset. Emellett az átmeneti, napsütötte szőke is nagyon népszerűnek ígérkezik 2018-ban. Izgalmas szín lesz a "blorange" is, amit a  merészebbek már 2017 végén felfedezhettek maguknak, de 2018 egyik fontos színe lesz. 





Nagyon jó nevet kapott a szakemberektől a "mulled wine" azaz a forralt bor nevű haj is, amelynek színe természetesen egy az egyben erre hasonlít. A piros árnyalatokkal a hangulatunkat is és a megjelenésünket is feldobhatjuk. Akár, mint a forralt bor. Nos, végül a hajak tekintetében, amint említettem a barna kapja a legnagyobb hangsúlyt, ezért egy kis szőkével és arannyal vegyítve nagyon szép hatást érhetünk el. 

A hajszínek után térjünk át a divatra is, hiszen fontos megemlíteni, hogy az aktuális trendek mellett, amelyeket évszakokra lebontva be fogok mutatni Nektek, színekben mikre kell figyelnünk 2018-ban. A helyzet az, hogy idén a fekete nem lett a divatszínek toplistájában, (de megjegyzem, a fekete sosem megy ki a divatból), de a fényes árnyalatok  és természetesen a lila megtalálható 2018 divatszínei között. 
Narancssárga, amely Calvin Klein szerint a tavaszi szezonban fog visszatérni. A táskák, ruhák, dzsekik, de még a lakberendezési tárgyak tekintetében is. 




Szintén a Pantone igazgatója említette meg a sárga és annak árnyalatait, hiszen ezek szerinte fényt sugároznak, emiatt 2018-ban érdemes ilyen színű ruhadarabokat, kiegészítőket is beszerezni. 


Mivel a Pantone színe és akkor annak árnyalatai sem hiányozhatnak a sorból, itt a levendula, amit szintén 2018 színének szánnak. 


Az úgynevezett unisex darabok, (krémszín, bézs, barna stb) is viselhető 2018-ban. A divattervezők szerint a férfiak viseletére inspirált darabok népszerű választás lehet a divatimádók számára. Nektek, hogy tetszenek? :) 


Pár már a pink, azaz a rózsaszínért való lelkesedés némiképp lecsökkent, azért a divattervezők 2018-ban sem feledkeztek el erről a színről, Tom Ford és Prabal Gurung tavaszra ismét a listára vette ezt a színt, de belecsempésztek vörös árnyalatokat is, ezzel együtt megtalálták a két szín közötti egyensúlyt is, melyben a ruhát viselő kreálhatja a pink darabot vörös kiegészítőkkel.



Végezetül pedig térjünk át néhány gondolatban a sminkre, amelyben a csillogásé lesz a siker. Arany csillogás, 2018 leginkább erről kell, hogy szóljon. 
A szemhéjtus, szemceruza most drámai fordulatot vesz, hiszen mint a szemhéjon, mint alul erős, vastag, drámai szögben ívelő kap szerepet, mindegy, csak vékony ne legyen :) 
Glitterek mindenhol. 2018-ban ezek is túlsúlyba kerülnek, strasszok, flitterek, kövek - ezeket a szemhéjatokra vagy szem alá ragasztva nagyon menők lesznek. 
Nehogy kifelejtsük az aranyat, amelyet arcunkról nem felejthetjük le, akár rúzs, szemhéjpúder, púder formájában, de mindenképpen viselnünk kell 2018-ban.




Nos, azt hiszem bőséggel kiveséztem a 2018-as divatszíneket, már csak várnunk kell mivel bővelkedik még ez az év divat szempontjából. 

Legközelebbi trendhírekben a tavaszi divatot fogom veletek megosztani :) Remélem velem tartotok akkor is :) 

Szép estét Nektek :)





fordítás: harpersbazaar.com, glamour.com, popsugar.com


2 Megjegyzések