Sziasztok!


Úgy gondoltam, hogy bejelentkezem picit ide is, bár mostanság nem sok időm, energiám van posztolgatni. Nagyon sok minden történt, aminek egy részébe most beavatlak titeket is. 


Továbbra sincs előrelépés 

Nem akarom hosszasan, nem akarok nagyon itt ventillálni, de sajnos továbbra sincs előrelépés a szomszédunkba épített játszótér kapcsán. Sok minden nagyon mardossa a lelkemet ezzel kapcsolatban, hiszen rokon is ül az önkormányzatban, mégsem segít, illetve az, hogy a két kezünkkel újított otthonunkat fel kell adnunk. Ügyvéddel is beszéltünk, megkaptuk a támogatását is, de mostanra olyan szinten megutáltunk itt, hogy számunkra a megoldást a költözés jelenti. Sajnos a mentális egészségünket teszi tönkre ez az egész, illetve az egészségünket. Hihetetlen, hogy emberek életét mennyire el tudják lehetetleníteni. Nagyon szomorú vagyok, és mostanság rengeteget sírok is emiatt, talán ennyire mélyen a barátnőm halála után voltam. Ugyan igyekszem magam tartani a gyermek miatt, de baromira nehéz. 
Mi nagyon boldogok voltunk itt. Sokat küzdöttünk a saját házért, azért, amilyenné alakítottuk a környezetünket, a saját két kezünkkel dolgoztunk, sokszor éjszakákon át, de úgy látszik ez senkit sem érdekel. Ide érkezett az első napon Prézli is, tényleg nekünk sokat jelentett ez. Egy tollvonással mindent tönkre tettek. Remélem a lelkiismeretükkel majd ők is el tudnak számolni, főleg a drága nagynéném. 

Erről ennyit. 

Mindennapok

Marci elmúlt hat hónapos, lassan már a hetedik következik. Sokat fejlődik, minden nap van valami újdonság. Rengeteget magyaráz, hangadásai már lassan olyanok, mintha szavakat mondana. Esküszöm néha kihallom, hogy anya. Szeret nevetni, iszonyú csikis aranyom, de ezzel együtt csuklik is, úgyhogy, ha nagyon megnevettetjük, mindig csuklás a vége. Egyre több mindent kóstol már, úgyhogy egészen szépen haladunk az étkezésével. Igyekszem Marcinak a gondtalan mindennapokat biztosítani, ne vegye észre az én feszültségemet. Nehéz, mert előfordul, ha egy -egy sírás random elkap, azt nyilván ő is látja. Szerencsére a pszichológusom mondta, hogy próbáljam neki elmondani, hogy anya most szomorú stb. Ez a része nehéz. 
Visszatérve rengeteget éneklek neki, szinte az egész napunk az éneklésből áll, amit úgy látom ő is igényel, továbbá mesélek, stb. Nagy mázlija van, hogy ennyi minden ragadt rám az évek alatt, mert repertoár van bőven. 
Már egy ideje sokat gondolkodom egy instagram oldalon, ahol szülőknek adnék tippeket akár énekeket, játékokat, alkotás készítést stb, hogyan tudnák a gyerekek mindennapjait feldobni. Nem tudom mit gondoltok erről? Egyelőre csak fejben van meg a dolog. 

Ismét elindultak a jövős-menős délutánok

Hosszabbodtak a napok, hosszabb ideig van világos, ha a férjem itthon van, akkor mi elmegyünk délután itthonról. Minket a kiabálás, meg a visongatás nem érdekel, amit még a fürdőben is hallok, úgyhogy jövünk-megyünk. Gyakran kilátogatunk Ausztriába, ami nekem most egy nagy kedvencem, imádom a hegyeket, illetve a környéken is gyakran sétálunk. Jó idő van, Marci is jobban élvezi ezeket a kiruccanásokat. 


Kikapcsolódás

Nagyon hiányzik az írás. Szeretnék újabb alkotásokat készíteni, ami a regényeket illeti, de sajnos a laptopot is ritkán kapcsolom be, illetve nem sok időm van írni. Pedig hiányzik, lennének ötleteim, csak valahogy nem jutok el a megvalósításhoz. A legnagyobb kikapcsolódást most a Vámpírnaplók jelenti. Igen, 100x is neki álltam, még mindig le tud kötni. Képes vagyok főzés vagy az esti altatás után is kikerekedett szemekkel és tátott szájjal nézni. 

Minek az embernek ellenség, ha van családja

Nem szoktam rosszakat írni senkiről, aki a rokonságba tartozik, vagyis nem ennyire, de most tele van a padlásom mindenkivel. Nem tudom kiben mi játszódik le, de úgy érzem, hogy elmentek sokaknak otthonról és folyamatosan a feszültséget generálják. Nagyon unom és egy csepp a pohárban, aztán mindenkit elküldök melegebb éghajlatra. Hihetetlen, hogy a semmin megsértődnek, a szart keverik és mindenki velünk van elfoglalva. Boldog lennék, ha mindenki a saját dolgával törődne és nem velünk. Emiatt sem lesz rossz, ha eltávolodunk ettől a falutól. Úgyhogy kérlek szurkoljatok, hogy el tudjunk költözni. Rossz ezt kimondani, de más megoldás nincs. 



Pörgős május

Tudjátok, aki olvas régóta, hogy május a kedvenc hónapom. Most nagyon pörgős lesz, ugyanis 5-én lesz Marci fiúnk keresztelője és a mi egyházi esküvőnk. Nem kell nagy dologra gondolni, csak szépen megtartjuk a szertartást és kész. Nem szeretem a felhajtást, stb, így az esküvő csak egyfajta plusz lesz, de itt főképp Marci miatt megyünk majd. Aztán pünkösd hétvégéjén mi leszünk keresztszülők, és úgy döntöttünk, hogy eltöltünk a Balaton déli partján egy hosszú hétvégét. Akkor lesz a házassági évfordulónk is 20-án, így pont kapóra jött minden. Ezt őszinte leszek, nagyon várom. Kell a kiszakadás innen. Addig anyukám vigyáz a kutyákra. 


Nos, most egyelőre ennyi lenne, jövök még biztosan posztokkal, remélem mindenki jól van :) 

Nektek vannak terveitek a tavaszi hónapokra? Vagy már a nyáriak is megvannak? 

Puszi

Eszter



9 Megjegyzések

  1. Drága Esztim❤️ Bár minden nap beszélünk szinte, de olyan jól esett olvasni a soraidat, még akkor is, hogy ha nem minden happy most nálatok 🥹😔 Iszonyatosan sajnálom, ami megy ott, de remélem és bízzok benne hogy mielőbb eltudtok költözni onnan❤️ Sajnálom, hogy olyan gyakran nem írsz ide, lehet segítene is a lelkeden az is, ha kiírnád magadból a dolgokat❤️ Marcika nagyon kiscuki és szépen fejlődik 🥰😘 KITARTÁS! Ne felejsd, a vízöntők összefognak! 🥰❤️

    Velünk minden rendben, zajlik az élet most rendesen, főleg hogy újabb adag leckét akasztottunk a nyakunkba xD remélhetőleg útoljára... Szóval, nekünk is izgalmas lesz ez az év, ez a tavasz és nyár. Ugyanakkor nagyon várom ezt a időszakot és remélhetőleg le is zárjuk ezt teljesen. A nyarat nagyon nagyon nagyoooon nem várom, inkább legyen még tavasz vagy ősz jöjjön 🙈

    Puszillak ❤️

    VálaszTörlés
  2. Ja.. Válaszolva a kérdésedre: Mivel anyuka ugyan nem vagyok, de jöhetnek szerintem a tanácsok, tippek, hogy nektek mi vált be és mi nem és mi egymást☺️ Recepteket is szívesen fogadnék, szerintem nem csak mama-baba legyen, hanem vegyes dolgokról is írhatnál ha van kedved ❤️

    VálaszTörlés
  3. Remélem, minél hamarabb megoldódik ez a helyzet, aztán a karma majd visszaadja ezeknek az embereknek a szemétségüket. Nagyon sajnálom, hogy ilyen a helyzet, remélem, minél hamarabb el tudtok költözni onnan, és a kutyik és Marci is gondtalanul, veszély nélkül tudnak élni – veletek együtt nyilván <3.

    Bár én nem vagyok anya (nem is akarok az lenni), mégis érdeklődve olvasnám a tanácsaidat.

    VálaszTörlés
  4. Jó volt olvasni a soraidat 😊 Annyira sajnálom, hogy ennyire rossz a helyzet nálatok és remélem hamarosan lesz megoldás, vagy sikerül olyat találni, ahol boldogok lehettek. Ez az érzelmi hullámvasút nem tesz jót neked, de szuper anya vagy és látni, hogy a gyermeked mindennél fontosabb ❤️ A kiruccanások jót tesznek, kell is hogy legyen egy kis pörgés az életben. Szerintem az Instagram ötlet nagyon jó, én támogatom, hiszen sok anyukának segítség lenne. Nálunk nagy a pörgés, mindig van valami. Most kezdjük a felújítást és közben mindig van valami. Tanulok, gyakorlok és folyton azt keresem mi az ami jó lehet nekem, szóval a tavasz nekem a tanfolyamokról szól 😁🤭🤭

    VálaszTörlés
  5. Nagyon remélem sikerül elindítani a jàtszóteres gondokat, mert ez tényleg nem állapot, hogy ennyire stresszes leszel miatta.

    A kirándulások, ahogy làtom, nagyon jókat tesznek nektek. ☺️ Ausztria nagyon szép.
    Őszintén kívánom, hogy minden a helyére passzoljon és várom az írásaidat, ha visszatérsz ☺️

    VálaszTörlés
  6. Nagyon sajnálom ezt a kialakult helyzetet. Főként azért, mert teljesen át tudom érezni azt ami most téged bánt. Sajnos, az emberek képesek figyelmen kívül hagyni sok mindent. Főleg, ha azért sokat dolgozott az ember, és a két keze munkája által érte el. Mindenesetre kitartást, biztosan meg fog oldódni. Szuper izgalmas hónap elé néztek. Gratulálok előre is az esküvőhöz. Nagyon várom a további írásaidat, és kívánom minden megoldódjon. AZ emberek, sajnos ilyenek. Talán egyre rosszabbak is.. Leglábbis gyakan ezt tapasztalom. A negativizmus, a rosszindulatúság, az irigység a mindennapok részévé vált. Ebből a helyzetből is sikerül kilábalnotok, hiszen együtt vagytok. :)

    VálaszTörlés
  7. Örülök, hogy jöttél egy helyzet jelentéssel. Nagyon sajnálom, hogy még mindig nem oldódott meg a játszóteres ügy, szomorú, hogy ennyire nem figyelnek oda rátok. Remélem minél hamarabb sikerül megszabadulni ettől az egész helyzettől.

    Marci egy imádnivaló gyerkőc lehet :3 szívesen olvasnak az anyukáknak szóló posztjaidat instán. Szerintem jókat tudnál posztolni.

    A kirándulás nagyon jót tehetett, oda én is szívesen elmennék.

    A májusi tervek is szuperek, alig várom a képeket:3

    Nekem még nagyon nincs terv, vannak dolgok, de azokról tudsz :3 majd meglátjuk hogy alakul ^^

    VálaszTörlés
  8. Fekete-Virág Virgínia2024. április 16. 10:16

    Sajnálom, a kialakult helyzetet, borzasztó, hogy ezt hagyták eddig fajulni 🙁
    Durva, hogy mennyire szalad az idő, annyira emlékszem, mikor írtál, hogy megszületett Marci 🥰

    VálaszTörlés
  9. Sajnálom, hogy még mindig fennáll ez a helyzet, nagyon szomorú. :( El is tudom képzelni, hogy milyen lehet. Főleg anyaként. Remélem, hogy mielőbb sikerül elköltöznetek. Kitartás Nektek!
    Jól is teszitek, hogy megragadjátok a lehetőséget és kirándulni mentek. Ausztriába én is nagyon szívesen visszamennék, gyönyörű ország. 🥰
    Marci kis cuki lehet, szívesen olvasnám a tippjeidet is. 😊
    Nekem még nem igazán vannak terveim a tavaszra, talán 1-2, de majd alakul.😊

    VálaszTörlés